EgeMuğlaYurtiçi Gezilerimiz

Harikalar Diyarı’nda Kısa ve Güzel Bir Mola: Bodrum Gezi Rehberi

Bodrum Gezilecek Yerler - Bodrum Nerede?

Bodrum Nerede?

Bodrum, Ege Bölgesi sınırları içinde yer alan Muğla’nın en sevilen ilçelerinden biridir. Milas’ın komşusu konumunda olan Bodrum’un aynı zamanda doğu, güney ve kuzey uçları da Ege denizine çıkmaktadır. Yaklaşık 215 kilometreyi bulan sahil şeridi ile bölge her sene birçok turistin odak noktası olmuş ve Bodrum gezi rehberi herkesin hayali haline gelmiştir. Yerleşkeye ulaşım için özel araç, uçak veya otobüs tercih edilebilmektedir. Yolcuğunuzu uçakla gerçekleştirecekseniz Milas – Bodrum Havalimanı’na ulaştıktan sonra havaalanından kalkan servisler ile ilçeye ortalama 30-35 dakika içerisinde ulaşabilirsiniz.

Bodrum Hakkında Kısa Bilgi

Bodrum’un tarihi, günümüzden yaklaşık 3000 yıl öncesine dayanmaktadır. MÖ 484 senesinde yaşayan Bodrumlu Herodotos yerleşkenin tarihinin MÖ 1000 senesine dayandığını, Dorlar tarafından kurulduğunu ve buranın bir ada olduğunu tarih defterlerine yazmıştır ve bu bilgi günümüze kadar gelmiştir. Bodrum, tarihsel süreçte birçok krallık ve medeniyetin hakimiyetinde kalmış ve bu neticede karma bir kültür yapısına sahip olmuştur. Bodrum gezi rehberi ile izlerini göreceğiniz bu kültürel şölenin içerisinde yer alan medeniyetlerden biri de Türklerdir. 11. Yüzyılın sonlarına doğru Türklerin egemenliği altına giren bölgenin bir diğer özelliği de, Anadolu’ya katılan son toprak olmasıdır.

Bunların dışında Bodrum’un isminin de değişik bir hikayesi bulunmaktadır. İlk olarak bir kale etrafında kurulan yerleşkenin kurucuları St. Petrium şövalyeleri, buraya Bodrum ismini vermişlerdir. İlk dönemlerde tarım ve balıkçılık yapılan bir kasaba olan Bodrum, yıllar içerisinde büyük bir gelişim göstermiş ve günümüzde önemli bir turizm noktası haline gelmiştir.

Bodrum Gezisi Sırasında Gezilecek Yerler

Bodrum Kalesi

Günümüzde müze olarak ziyaretçilere açılan Bodrum Kalesi oldukça eski tarihine rağmen sağlamlığını korumaktadır. Kare tasarım üzerine inşa edilen kalenin içerisinde birbirinden farklı yüksekliklerde kuleler bulunmaktadır ve her bir kulenin ismi farklı bir ülkeye aittir. Yılanlı Kule, İngiliz Kulesi, Alman Kulesi, Fransız Kulesi ve İtalyan Kulesi olarak adlandırılan bu kulelerin arasında yüksekliği en fazla olan Fransız Kulesi’dir. Bodrum gezi rehberi arasında mutlaka görmeniz gereken yerlerden birisi olan bu kalenin bir diğer özelliği ise iç kale olarak adlandırılan bölgeye ulaşabilmek için 7 kapının geçilmesi gerektiğidir. Kapıları geçip iç kaleye ulaştığınızda yorgunluğunuzu atabilmeniz için bir kafe bulunmaktadır. Ayrıca kale bünyesinde bulunan bahçede değişik türde ağaçlar ve hayvanlar görmeniz de mümkündür.

Yassıada Doğu Roma Batığı

Bizans İmparatorluğu zamanında fırtınalı denizin ortasında kayalıklara çarparak batan bu geminin varlığı 7. Yüzyıla dayanmaktadır. Bodrum gezi rehberi kapsamında görülecekler listesine eklemeniz gereken bu batık, George Bass ve ekibi tarafından tam tamına 3533 kez denenen bir dalış ve araştırmalar sonunda ortaya çıkarılmıştır.

Bodrum Deniz Müzesi

Gemilere ilgili biri iseniz, Bodrum gezi rehberi durak noktalarınız arasına burayı mutlaka eklemeniz gerekmektedir. Bünyesinde gezi, yük taşımacılık tekneler, geçmişten bugüne Bodrum tipi tekneler, balıkçı, sünger gangava ve yolcu tekneleri gibi türleri bulunduran müzede ayrıca deniz kabuğu koleksiyonu gibi çeşitli koleksiyonlar görmeniz mümkündür. Bodrum ve edebiyat denildiğinde akıllara gelen ilk isin Halikarnas Balıkçısı için de bir bölüm ayrılan müzeye giriş ücret ortalama 20 TL olmakla birlikte 12 yaş altına giriş ücretsizdir.

Zeki Müren Sanat Müzesi

bodrum gezisi

Ömrünün son senelerini Bodrum’da geçiren Zeki Müren’in evi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na verilmiş ve burası 2000 yılında müzeye çevrilerek halkın hizmetine açılmıştır. İçerisinde Zeki Müren’e ait kişisel eşyalar, kostümler ve tablolar görebileceğiniz müze 2 kattan oluşmaktadır ve ön-arka olarak ikiye ayrılan bir bahçeye sahiptir. Bodrum gezi rehberi kapsamında buraya gelerek Zeki Müren’in hayatını daha yakından inceleyebilirsiniz.

Bodrum Gezisi Ne Zaman Yapılır?

Bodrum, iklimsel şartları değerlendirildiğinde Akdeniz iklim tipine sahiptir ve bu neticede ılıman bir hava bölgeye hakim olmaktadır. Yılın 4 mevsimi ziyaret edebileceğiniz bu bölge genellikle deniz turizmi alanında öne çıktığı için, güzel bir tatil fırsatı yakalayabilmek adına en uygun tarihler Haziran-Temmuz-Ağustos ayları olacaktır.

Bodrum Gezisi Yaparken Ne Yenir?

Bodrum, gerek tarihi yapıları gerekse doğal güzellikleri ile zengin ve bir o kadar da canlı bir tatil beldesidir. Bodrum gezi rehberi ile gezeceğiniz yerler, yapacağınız aktiviteler midenizde açlık sirenlerini çaldıracaktır. Neyse ki Bodrum’da açlığınızı bastıracağınız ve keyifli bir mola verebileceğiniz birçok kafe ve restoran bulunmaktadır. Bodrum merkez ve kıyı kesimlerde ulaşabileceğiniz bu mekanlarda, yöresel lezzetlerden olan kabak çiçeği dolması, taze börülce, lokum pilavı, keşkek, çökertme (bodrum) kebabı, kefal dolması ve ekşili palamut gibi yemeklerin tadına bakabilirsiniz.

Bodrum İçin Tavsiyeler

Bodrum genel hatlarıyla özellikle yaz aylarında çok hareketli ve canlı bir bölgedir. Bu neticede burada güzel bir tatil fırsatı yakalamak için Bodrum yaz festivallerini takip edebilirsiniz. Hatta Bodrum gezi rehberi ile planlarınızı buna göre yapabilir ve tatilinizi iki katı eğlenceli hale getirebilirsiniz. Ayrıca konaklama konusunda pek çok seçenek sunan Bodrum’da özellikle girmek istediğiniz bir koy varsa ulaşım kolaylığı açısından koya yakın bölgelerdeki otel, pansiyon veya kiralık evleri tercih edebilirsiniz.

Buna benzer daha birçok gezi, tatil ve gastronomi içerikli paylaşımlar için YouTube kanalımızı da ziyaret edebilirsiniz.

dijital gocebe

Alışılmış hobilere ilgi duyan, teknoloji çağına ayak uydurmuş, yeni şeyler keşfetmeyi seven birisiyim. Yeni fırsatlar yakalamayı ve fırsatlar yaratmayı iyi bilirim. İçerik oluşturmayı ve bunları paylaşmak benim için mükemmel bir aktivitedir.

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu
Pegasus müşteri hizmetleri